جمعه, 29 شهریور 1398 - Friday 20 September 2019

به نقل ازوبلاگ هرند الماس شرق اصفهان، 

 

یکی از کارهای بانوان هرندی در زمان های قدیم و حال، آشپزی کردن بوده و هست. آنان بدلیل اینکه بیشتر وقت خود را در خانه ها به سر می برند و با دقّت و حوصله ی زیاد به آشپزی می پردازند، بهترین و خوشمزه ترین غذاها را برای خود و خانواده شان درست می کنند؛ ما در اینجا به معرّفی بعضی از غذاهای معروف این شهر می پردازیم.
الف) غذاهای قدیمی:
– بادبان ذُرنبا (قسمت اصلی آن شیره ی انگور است)
– برانی بادنجان
– آش اَرزَن
– چغندر عدس
– خرما و روغن
– کاچی شیر
– حلیم گندم
– آش جو
– کاچی قارا
– ماست و شیر
– نان و ماست
– نان کوفته و پیاز
– شلغم پخته
– شیربرنج
– کلّه جوش (که از کشک، نعناع، روغن، پیاز داغ، مغز گردو و نمک درست می شود)
– آب گوشت (غذای اکثر مردم)
– آش برگ
– اِشکنه و چلو
– آش شُله قلمکار
– سرشیر و نان
– فله
– آش کشک و شیر و ماست (گورماس)؛
درضمن، امروزه هم پیرزن ها و بانوان میان سال این شهر بعضی از این غذاها را درست می کنند.

ب) غذاهای امروزی:
– قیمه ریزه (آب گوشت گولی چی) که قسمت اصلی آن گوشت است
– چلو خورش اسفناج
– چلو خورش آلوچه
– تاس کباب
– چلوکباب
– چلو خورش قیمه
– عدس پلو
– ماش پلو
– ته چین پَره
– ته چین مرغ
– چلو خورش سبزی
– حلوا ساده و ... .

یکی از رسوم هرندی ها که از قدیم تا امروز در حال اجرا است، دید و بازدیدهای عید باستانی نوروز است. در این ایّام، فامیل ها از بزرگ و کوچک به دیدن یکدیگر می روند و وسیله ی پذیرایی در این روزها عبارت اند از:
– نان شکری
– تخمه
– نخودچی و کشمش
– گندم و شاهدانه
– بادام و گردو
– حلوا خشکه
– کَماج
– مالَک و شانی (انگورهای خشک شده ی قهوه ای رنگ).

منبع: برگرفته از نوشته های آقای غلامرضا کلانتر هرندی.

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

آخرین اخبار